zoeken

Defecten en garantie

Standaard leveren wij alle producten in onze webwinkel met 2 jaar gratis garantie. Omdat we van veel producten de garantie hebben afgekocht bij de fabrikant kunnen we uw garantieaanvraag sneller behandelen. Zonder tussenkomst van de fabrikant hoeven we producten niet eerst op te sturen en af te wachten. Reparatie (indien mogelijk) vindt doorgaans binnen enkele werkdagen plaats. Mocht uw product niet te repareren zijn, dan ontvangt u een nieuw, of vergelijkbaar exemplaar. Afhankelijk van de voorraad duurt een garantieafhandeling gemiddeld slechts 3 werkdagen. De verzendkosten om het product naar u retour te sturen nemen wij uiteraard voor onze rekening.

Uitgesloten van garantie

Om misbruik van onze snelle garantieafhandeling te voorkomen worden er enkele voorwaarden aan het defecte product gesteld. Uitgesloten van garantie zijn:

  • Producten die verkeerd gemonteerd zijn en hierdoor niet, of niet juist meer werken.
  • Producten die opzettelijk of per ongeluk vernield zijn.
  • Producten die defect geraakt zijn door brand-, diefstal-, inbraak- of stormschade.
  • Kapotte aansluitingen op camera’s, voedingen of recorders door het verkeerd aansluiten van kabels.

Altijd binnen 8 werkdagen een oplossing!

Lang wachten is niet meer nodig. Als wij uw defecte product ontvangen hebben, bieden we altijd binnen 8 werkdagen een gepaste oplossing. Natuurlijk doen we ons uiterste best om binnen enkele dagen een gerepareerd product retour te sturen. Mocht dat niet lukken, bijvoorbeeld als we op antwoord van een leverancier moeten wachten. Dan wachten we maximaal 8 werkdagen, hebben we geen passende oplossing, dan ontvangt u van ons een nieuw of gelijkwaardig product. De verdere afhandeling van uw product nemen wij dan voor onze rekening.

Minimaal 6 maanden garantie

Is uw product tijdens de garantieperiode gerepareerd of vervangen? Dan ontvangt u van ons nog minimaal 6 maanden garantie, ook als deze extra periode buiten de originele 12 maanden garantie valt. Oftewel, gaat bijvoorbeeld uw beveiligingscamera na 11 maanden kapot. Dan ontvangt u na reparatie nog 3 maanden extra garantie van arendbeveiliging.nl. Gaat uw product na 12 maanden kapot, dan heeft u geen garantie meer, behalve als de fabrikant een langere garantieperiode verstrekt. Dit wordt duidelijk bij uw aankoop aangegeven.

Reparatie op locatie

Wilt of kunt u het product niet demonteren en retour sturen? Dan is reparatie op locatie wellicht een optie voor u. Soms is niet helemaal duidelijk welk onderdeel defect is, of is de storing lastig te vinden. Arendbeveiliging.nl kan voor u ter plaatse een onderzoek uitvoeren tegen een scherp tarief. Valt een product binnen de garantie periode, dan is reparatie en/of vervanging van dat product natuurlijk kosteloos. Het ter plaatse komen van de monteur valt echter niet onder de garantie.

Reparatie van overige camerabewaking systemen

Ook als uw camerabewaking systeem niet van arendbeveiliging.nl is kunnen wij reparaties uitvoeren. Helaas blijken onderdelen van veelal verouderde systemen, of systemen van onbekende merken vaak moeilijk leverbaar, daarom worden componenten (camera’s, recorder, etc) vaak als geheel vervangen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.